De Kattenketel en duurzaamheid:

Bij De Kattenketel vinden we het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze leefomgeving. Daarom maken we met onze producten en verpakkingen een aantal bewuste keuzes die bijdragen aan een betere zorg voor het milieu.

Minder plastic

Voor de meeste producten is het niet nodig om deze elk afzonderlijk te voorzien van een plastic verpakking. Pins of sieraden bijvoorbeeld doen wij liever op een van onze decoratieve Kattenketel kaartjes. Zo vermijden we plastic en bovendien ziet het er ook veel aantrekkelijker uit.

Productverpakkingen

Kattenketel producten die kwetsbaar zijn, zoals enkele van onze potions, beschermen we extra met een productdoos opgevuld met houtwol. Voor kleinere artikelen gebruiken we papieren zakjes. Op evenementen werken we uitsluitend met papieren tassen dus ook hierbij geen kunststoffen.

Verzendverpakkingen

Voor verzending gebruiken wij geen bubble enveloppen met plastic maar kartonnen doosjes of dozen met papier en karton als opvulling. Items die kunnen beschadigen tijdens transport doen we alleen in bubbelfolie als het niet anders kan. Verder gebruiken we zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal dat we zelf recyclen.
Verzendlabels en de afzendergegevens van De Kattenketel houden wij zo compact mogelijk. Zo kun jij de verzenddoos later eenvoudig nog eens gebruiken om zelf iets te verzenden.

Recycling van tweedehands artikelen

Wat is er beter voor het milieu dan tweedehands artikelen te recyclen. Bij De Kattenketel zoeken we voortdurend naar gebruikte spullen als basis voor bijzondere producten die wij zelf maken. Denk aan fotolijsten, stolpen, displays, kleine meubelstukken, glaswerk, enzovoort. Een opknapbeurt in Kattenketel stijl geeft veel voldoening en levert vaak een uniek 'nieuw' product op. Meestal hebben we hiervan dan ook maar weinig exemplaren beschikbaar. Gerecyclede producten zijn er in verschillende categorieën. Je vindt ze allemaal terug onder het speciale Kattenketel thema of in onze Etsy CatsCauldronShop.

Een extra leven:

De Kattenketel die tweedehands spullen een nieuw leven geeft, daar zijn wij best trots op. Om deze producten extra uit te lichten hebben wij ons speciale  logo bedacht. Net als in games staat  bij De Kattenketel symbool voor een extra leven. Alle producten die wij geheel of gedeeltelijk maken van tweedehands materiaal, zijn herkenbaar aan ons  logo.
Kijk maar eens bij het thema !  

© 2019 - 2022 De Kattenketel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel